Neděle, 17 Září 2017 00:00

Cement Hranice na domácím hřišti oslavil první výhru sezóny

Foto ze hry Foto ze hry

Extraliga házené 2017/18 – 2. kolo

Cement Hranice – HBC Karviná 33:28 (16:13)

onlajny-logo

video-logo

 

Do úvodu utkání vstoupili lépe hráči Karviné, domácí ovšem stav poměrně rychle otočili ve svůj prospěch. Do šaten se šlo za stavu 16:13 pro Cement. Především Marek Tůma se dokázal v prvním poločase prosadit a držel si dobrou střeleckou úspěšnost. Hranicím se úvod druhé půle příliš nevyvedl. Ve 42. minutě bylo srovnáno a po chvilce šli hosté dokonce do vedení. Cementáři se ale nepoložili, naopak. Náskok si rychle vzali zpět, dokonce jej ještě navýšili.

 

Moc se nám nepovedlo zachytit začátek druhého poločasu. Pak se Karviná dostala do vedení, tam jsme trošku zaváhali, ale hned jsme to otočili zpátky i díky několika výborným zákrokům Pepy Kučerky. To byl asi zlom celého utkání,“ přemítal hranický kouč.

 

Cement tak oslavil první výhru sezony a může se připravovat na čtvrté utkání nové sezony. To ovšem sehraje až v neděli 1. října. Třetí kolo extraligy totiž Hranice předehrávaly v Lovosicích.

 

Trenér Hranic Libor Hrabal: Jsem nad míru spokojen, musím poděkovat klukům za velkou bojovnost a obětování veškerých sil. Myslím si, že vítězství proti favorizované Karviné je velice cenné a 2 body zůstaly doma. Nadšení, elán a dodržení taktických pokynů vedlo k tomu, že jsme si udělali náskok a Karvinou dostali trošku pod tlak. Když jsme se pak ve 2. poločase utrhli na ty 3-4 góly, tak už jsem věřil, že nám vítězství neuteče. Já jsem za tyto body velice rád...

 

Trenér Karviné Marek Michalisko: tento zápas jsme zahráli katastrofálně v obraně, dostali jsme přes 30 branek a nedodrželi jsme to, na co jsme se připravovali v průběhu týdne. To že jsme něco neproměnili v útočné fázi, beru. Věděli jsme, že Pepa Kučerka nám něco chytí, ale dnes jednoznačně prohraný zápas špatnou obranou.

 

  • Nejlepší střelci Hranic: Mičkal 9/2, Tůma 6, Pernička 5
  • Nejlepší střelci Karviné: Brůna 7, Mlotek 5, Piatek 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/3 – 4/2
  • Vyloučení: 3:7
  • Rozhodčí: Bečička, Horák
  • Diváků: 360

 

Naposled upraveno Neděle, 17 Září 2017 15:39
zpět na úvod