Neděle, 01 Říjen 2017 22:20

Cementáři těsně padli s Frýdkem a jsou předposlední. Mohutný finiš nestačil

Foto ze hry Foto ze hry

Extraliga házené 2017/18 – 4. kolo

TJ Cement Hranice – Pepino SKP Frýdek-Místek 21:22 (12:12)

onlajny-logo

video-logo

 

Po předchozích pěti výhrách domácích týmů přineslo až poslední utkání 4. kola házenkářů výhru hostujícího týmu, konkrétně Orlů z Frýdku-Místku, kteří ve vyrovnaném zápase zvítězili v Hranicích. Hosté byli po většinu utkání ve vedení, ale domácí Cement vždy na konci poločasu mocně stahoval. V tom prvním vymazal tříbrankovou ztrátu a přesto, že ho dohrávali v oslabení, dokázal vyrovnat na poločasových 12:12. V druhé půli pokračovala mírná nadvláda hostí, kteří se opakovaně dostali až do čtyřbrankového náskoku. Klíčové bylo jejich vedení 22:18, které v 54. minutě svou dvanáctou brankou zařídil nejlepší střelec zápasu Martin Kocich. Pepinu pak už ale Magrla v domácí brance nedovolil skórovat a po brankách Perničky (2) a Kozlovského to bylo už jen o gól. Poslední šanci na zisk bod ale Cement nedovedl v nervózní 60. minutě ani k zakončení na branku a Pepino tak slavilo v Hranicích důležitou výhru, která jej řadí po bok Dukly, Plzně, Jičína, Karviné, Nového Veselí a Brna mezi čtyřbodové týmy. Hranice s dvěma body zůstávají předposlední před na body stále dosud čekajícím nováčkem ze Strakonic.

Ještě pět minut před koncem prohrávali o pět branek, nakonec sahali po bodu. Házenkáři Hranic se před domácími fanoušky nechtěli spokojit s porážkou od Frýdku-Místku a díky strhujícímu závěru zdramatizovali už jasné utkání, nakonec ale v neděli padli o gól 21:22.

„Byla tam ještě určitě šance na srovnání, ale bohužel se nám to nepodařilo. Tak, jak se nám v celém zápase nedařilo dostat obranu Frýdku-Místku trošku pod tlak. Byli jsme především ze spojek málo potentní,“ nebyl trenér Cementu Libor Hrabal spokojen s ofenzivou svého týmu.

V posledních vteřinách jeho svěřenci měli vše ve svých rukou, srovnat mohli z posledního útoku, nakonec to ale nevyšlo.

„Martin Stržínek přihrával na křídlo, já mám takové tušení, že byl trošku faulovaný, a ta přihrávka pak ztratila na přesnosti, na Mičkala už neprošla,“ okomentoval Hrabal poslední a klíčovou akci zápasu.

Nedělní duel se však přeci jen lámal jinde. Poločas skončil remízou 12:12, ve druhé půli ale podobně jako v té první Frýdek sérií branek získal solidní náskok.

„Neproměnili jsme hodně příležitostí včetně nějaké sedmičky. Obrana byla OK, ale ten útok je opravdu špatný, jednadvacet gólů je hrozně málo, to je kámen úrazu,“ posteskl si hranický kouč.

Cementářům nepomohl ani mohutný závěr, když už asi nikdo z přítomných 230 diváků příliš nedoufal.

„Já věřím vždycky do poslední minuty. Změnili jsme trošku obranu, získali jsme nějaké balony, Kučerka pochytal nějaké rány a vepředu se nám dařil rychlý protiútok a střelba z pivotu. Trošku jsme to zdramatizovali, ale bohužel to nestačilo,“ mrzelo Libora Hrabala.

Frýdek tak spokojeně odjel s vítězstvím a zařadil se mezi čtyřbodové celky. Hranice zůstávají jako jediné se dvěma body předposlední před nováčkem ze Strakonic, který na první úspěch zatím čeká.

 

Libor Hrabal, trenér Cement Hranice: Zasloužená výhra Frýdku-Místku, protože byl v útoku daleko údernější. 21 vstřelených branek je hodně málo. Řekněme, že 22 branek, co jsme dostali, je akceptovatelné, ale doma se jich musí dát víc. Údernost našich spojek byla katastrofální, nedokázali jsme se prosadit. Obrana Frýdku hrála tak, jak potřebovala. Dokazala si pohlídala střelbu od Marka Tůmy. Pak tam bylo málo prostoru pro pivota, kterého jsme využívali, až ve druhém poločase. Hodně neproměněných šancí, chyby, které se nesmí dělat, takže prohra.

 

Lubomír Kavka, trener SKP Frýdek- Místek: Přijeli jsme do Hranic, po smolné porážce s Brnem. Chtěli jsme odčinit tu domácí prohru o jednu branku. I bez Vojty Petrovskeho jsme se semkli a odehráli jsme velice slušné utkání, v podstatě jsme celý zápas vedli. Ve druhém poločase jsme vedli dokonce o 4 branky. Měli jsme přesilovku a mohli jsme jít na jasnější rozdíl. Bohužel jsme pár útoků zkazili a na drama bylo zaděláno. Musím říct, že jsme vyhráli se šťestím, ale zaslouženě.

 

  • Nejlepší střelci Hranic: Pernička 5/1, Kozlovský a Zemánek po 3
  • Nejlepší střelci Frýdku-Místku: Kocich 12/8, Dyba 2, Hes 2
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/2 – 8/8
  • Vyloučení: 3:5
  • Rozhodčí: Pavlát, Točík
  • Diváků: 230

 

Naposled upraveno Úterý, 03 Říjen 2017 19:34
zpět na úvod