Sobota, 07 Říjen 2017 16:13

Jen v první půli to bylo mezi Jičínem a Hranicemi vyrovnané utkání

Foto ze hry Foto ze hry

Extraliga házené 2017/18 – 5. kolo

HBC Ronal Jičín – TJ Cement Hranice 27:17 (13:12)

onlajny-logo

video-logo

 

Jen v prvním poločase bylo vyrovnané utkání mezi Jičínem a Hranicemi v pátém kole extraligy mužů, pak se proměnilo v jednoznačnou záležitost pro domácí tým. V první půli drželi hosté s domácím výběrem krok, i když si domácí po většinu úvodní půle udržovali přibližně tříbrankový náskok, v závěru poločasu dokázali Cementáři manko dotáhnout. Ve druhém poločase ale již zcela propadli. Prvních osmnáct minut druhé půle vyhráli házenkáři Ronalu poměrem 8:1 a vypracovali si tak vysoký náskok 21:13. Utkání tak bylo prakticky rozhodnuto a když pět minut před koncem zvýšil Horut vedení domácí už na deset branek (24:14), slavili domácí fanoušci zisk dalších extraligových bodů a průběžnou druhou příčku. Jičín zvítězil nad Hranicemi desetibrankovým rozdílem 27:17, když Cementu povolil za poločas jen pět tref..

 

Petr Mašát, trenér Ronalu Jičín: „Jsem rád za kluky, za předvedený výkon, ve kterém velmi dobře pracovala obrana v zádech s výbornými brankáři v čele s Filipem Veverkou. V útoku se předvedly obě letní posily - jak Libor Horut, tak i Mateusz Wolski. Doufám, že takhle budeme hrát jak v Novém Veselí, tak i po reprezentační pauze."

 

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „I když jsme v prvním poločase zahodili několik šancí, prohrávali jsme o gól. Bohužel pro nás Jičín hrál agresivní obranu za zády s Filipem Veverkou, kde se naše spojky se tlačili zbytečně dovnitř a nedokázali jsme dát jednoduché góly, se 3 góly za 27 minut nemáme šanci uspět."

 

  • Nejlepší střelci Jičína: Král 5/1, Wolski 5, Horut 4, Šulc 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Kozlovský 5, Hub 3, Stržínek 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 1/1 – 3/1
  • Vyloučení: 2:7 (ČK Brož)
  • Rozhodčí: Kozler, Zych
  • Diváků: 356

 

Naposled upraveno Pondělí, 09 Říjen 2017 06:31
zpět na úvod