Neděle, 12 Listopad 2017 23:39

Jen šestnáct slabých branek protlačila Dukla za záda cementářské obrany

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga házené 2017/18 – 8. kolo

TJ Cement Hranice - HC Dukla Praha 21:16 (11:8)

onlajny-logo

video-logo

 

Jen šestnáct branek protlačili za záda cementářské obrany a brankáře Kučerky házenkáři týmu úřadujícího mistra pražské Dukly. A to na vítězství nestačilo. V zápase obran totiž domácí hráči Hranic dokázali nastřílet o pět branek víc. Snad jim bylo motivací to, že po výsledcích sobotních zápasů spadli na poslední příčku, ode dna se ale rychle odlepili. Tříbrankové vedení si vypracovali už ve 21. minutě a do přestávky se ho nevzdali. Na začátku druhé půle naopak náskok ještě navýšili, ve 45. minutě to bylo 16:10. Dukly sice dotahovala, Hranice ale držely šanci na dobrý výsledek a nakonec slavili důležité a snad i poměrně překvapivé vítězství 21:16.

 

„Čekal nás těžký soupeř, i když přijel bez dvou hráčů základní sestavy. Dukla má natolik silný kádr, že může zvítězit kdykoliv. My jsme po včerejších výsledcích věděli, že musíme zvítězit,“ začal své hodnocení trenér Cementu Libor Hrabal.

 

Ve výhru domácích přesto věřil málokdo. Jenže Hraničtí si už v prvním poločase vypracovali tříbrankové vedení, které si s sebou odnesli i do šaten. A hned v úvodu druhé půle jej dokonce navýšili na pětibodový náskok. Deset minut před koncem Cementáři vedli o šest branek a kráčeli za obrovsky cennou výhrou. Nakonec se povedlo.

 

„Obrana pracovala velmi důsledně a zodpovědně. Chtěli jsme dlouho držet míč, není to sice moderní házená, ale splnilo to svůj účel. Nechtěli jsme v útoku dělat velké chyby a pouštět Duklu do rychlých protiútoků, což dovede využít. Musíme být spokojeni, máme dva body do tabulky, za což patří poděkování všem klukům, protože jsme zahráli jako tým,“ uzavřel Libor Hrabal.

 

Cement v sobotu zajíždí na palubovku Brna, které po víkendu kleslo na předposlední pozici. Zisk dalších bodů by mohl hranické házenkáře posunout do pater tabulky, zaručujících play-off.

 

  • Nejlepší střelci Hranic: Indrák 6, Brož 4, Pernička 3/3, Magrla 3
  • Nejlepší střelci Dukly: Patzel 7/1, Syřínek 3, Šůstek 2
  • Sedmimetrové hody při hře: 3:1
  • Vyloučení: 2:9 (ČK Brož)
  • Rozhodčí: Bubeníček, Petruška
  • Diváků: 350

 

Naposled upraveno Úterý, 14 Listopad 2017 00:00
zpět na úvod