Středa, 15 Listopad 2017 20:41

Rozdíl obou mužstev byl od začátku utkání tohoto utkání patrný

Český pohár mužů-4.kolo -osmifinále

Tatran Litovel - Cement Hranice 30 : 36 (15:22)

video-logo

Poměrně bezpečně si vedli Cementáři v Litovli. Loni extraligoví soci, dnes téměř tabulkoví sousedé, když Litovel kraluje první lize a Hranice sa pohybují ve spodních patrech extraligy, rozdíl soutěží byl přesto jasně patrný. Hranice vedli už o přestávce sedmibrankovým rozdílem a odstup uhlídali i ve druhé půli.

 

Čtvrtfinále Českého poháru extraligové. Seznam čtvrtfinalistů zkompletovali házenkáři Plzně, Brna a Nového Veselí

 

Žádný z papírových favoritů, tedy extraligových týmů, nezaváhal na hřišti svých soutěžně níže postavených soupeřů. Brno, Plzeň i Nové Veselí potvrdily svou pozici a oslavily postup do 5. kola Českého poháru mužů.

 

Tým druholigového MHK Karviná soupeři z Brna mocně vzdoroval. Karvinští se ve druhé půli snažili zápas zdramatizovat, přesto favoritovi podlehli poměrem 24:29 po poločase 10:18. Cesta Českým pohárem skončila i pro tým Mladé Boleslavi. Ve vyrovnaném souboji měli po celou dobu alespoň o trošku navrch hostující házenkáři Nového Veselí, kteří nakonec ve sváteční den slavili vítězství 27:24 po poločasovém vedení 17:14.

 

Už ve čtvrtek svůj postup stvrdili i hráči Plzně a to naprosto suverénně. Na rozdíl od svých extraligových kolegů smetli České Budějovice rozdílem třídy 42:28. „My chceme v poháru postoupit do nejužšího finále, do Final Four. Bereme tu soutěž prestižně, teď bude záležet taky na losu,“ prohlásil pro klubový web plzeňský trenér Michal Tonar.

 

Trápení mistrovské Dukly pokračuje i nadále, po extraligové prohře v Hranicích se jí nedařilo ani v Českém poháru. V Jičíně prohrála rozdílem šesti branek 21:27 a postup s domácími fanoušky slavili Východočeši. „Nechci přeceňovat naše vítězství, protože Dukle chyběli někteří hráči, ale samozřejmě se výhra na sebevědomí našich hráčů projevuje. Měli jsme po utkání v Karviné co napravovat a brali jsme to jako velice kvalitní přípravu na Lovosice. Měli jsme dnes lepšího gólmana a v útoku jsme předvedli řadu pěkných kombinací, a procento proměněných střel bylo na velice slušné úrovni," komentoval výsledek zápasu za Jičín trenér Aleš Babák. Podíl rozsáhlé marodky na nepříznivém výsledku komentoval i trenér Dukly Jan Josef: „Z naší strany to byl takový hektický výkon. Ale dalo se to čekat, jelikož máme příliš mnoho hráčů zraněných, a tak jsme dali šanci našim mladým hráčům. S postupným útokem jsme se trápili jako v Hranicích a spíše jsme stříleli z dálky, což nám brankář vychytal. Chyběla nám zejména herní disciplína.“

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Litovle:
  • Nejlepší střelci Hranic:
  • Sedmimetrové hody při hře: 2 : 6
  • Vyloučení: 10 : 4
  • Rozhodčí: David Šlezingr, Jiří Špunar
  • Diváků: 248

Český pohár mužů-4.kolo - výsledky

Tatran Litovel – Cement Hranice 30:36 (15:22)
HCB Karviná – HC ROBE Zubří 23:22 (7:9)
HK FCC Město Lovosice – HBC Strakonice 37:20 (21:8)
HBC Ronal Jičín - Dukla Praha 27:21 (16:11)
Pepino SKP Frýdek-Místek - Kopřivnice 24:32
Naposled upraveno Neděle, 19 Listopad 2017 21:34
zpět na úvod