Středa, 06 Prosinec 2017 23:10

Hraničtí házenkáři od začátku střetnutí tahali za delší konec provazu

Lovosičtí házenkáři na utkání sbírali plyšáky pro pacienty litoměřické nemocnice Lovosičtí házenkáři na utkání sbírali plyšáky pro pacienty litoměřické nemocnice M. Vintrich

Český pohár mužů-5.kolo - čtvrtfinále 1 kolo

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice 30:27 (12:14)

video-logo

Stejně jako v osmifinále, také do čtvrtfinálového zápasu vstupovali Lovci s taktikou zapojit do hry co nejvíce hráčů širšího kádru a nechat tak základní kouli odpočinout před důležitým sobotním zápasem proti Dukle Praha. Hraničtí od začátku střetnutí tahali za delší konec provazu, Lovcům se nedařilo v obraně a nechávali tak soupeře velmi často střílet z vyložených pozic, oproti tomu jejich útoky postrádaly důraz. Pozorně pak v brance Hranic chytal Josef Kučerka a výsledkem bylo neustálé vedení Hranic. Ve 24. minutě pak navíc Jan Landa uviděl červenou kartu a Lovci odcházeli do šaten s dvoubrankovým mankem 12:14. Stejný rozdíl svítil na ukazateli i ve 36. minutě. Pak ale Lovci dokázali srovnat hru (18:18) a díky pětigólové sérii získat dokonce vedení 23:18. Soupeř pak několikrát zkorigoval na rozdíl dvou branek, aby konečné skóre stanovil gól Lukáše Malého na 30:27.

Václav Toman, trenér HK FCC Město Lovosice: “Dnes jsme chtěli ušetřit síly, a proto jsme rozložili hru na všechny hráče kádru. Sehrajeme během sedmi dnů tři zápasy a mezi nimi nich nás čeká velmi těžké utkání na Dukle. I díky změnám v kádru jsme neodehráli úplně dobrý první poločas, v začátku druhého se nám ale začalo dařit a utkání jsme otočili. Jsme šťastní, že jsme dokázali zvítězit a věřím, že výsledek zopakujeme i v odvetě na půdě soupeře.”

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Lovosic: Klimt 6, Malý 5, Sýkora 4/1
  • Nejlepší střelci Hranic: Tůma 6, Indrák 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/1 – 1/1
  • Vyloučení: 4 (ČK přímá Landa):2
  • Rozhodčí: Kozler, Zych
  • Diváků: 357

Český pohár mužů-5.kolo - výsledky 1 kola

HK FCC Město Lovosice - Cement Hranice 30 : 27
HCB Karviná - SKKP Handball Brno 38 : 35
Sokol Nové Veselí - Kopřivnice 33 : 29
HBC Ronal Jičín - M.A.T. Plzeň 25 : 26
Naposled upraveno Středa, 06 Prosinec 2017 23:23
zpět na úvod