Neděle, 18 Únor 2018 05:52

Opravdu velká radost fanoušků nastala v Hranicích po vítězství nad Jičínem

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga házené 2017/18 – 16. kolo

TJ Cement Hranice – HBC Ronal Jičín 28:22 (11:9)

onlajny-logo

video-logo

 

V hranicích panovala velká radost neboť domácí házenkáři uhájili výhru před týmem Jičína. Jičínským se sice vydařila úvodní desetiminutovka, na jejímž konci vedli 7:2, naopak poslední pětiminutovka poločasu byla jasně v režii domácích, kteří šesti brankami v řadě otočili vývoj skóre ze stavu 5:9 na poločasových 11:9. A dalšími třemi trefami navázali Cementáři i ve druhé půli, rychle si vypracovali šestibrankový náskok a bezpečný odstup so pak udržovali po zbytek poločasu především zásluhou skvěle střílejícího Huba.

 

„Dva body jsme chtěli a dva také máme. Začátek ale nebyl vůbec jednoduchý. Chyběl nám správný drajv, nebyli jsme koncentrovaní. Jičín vedl už o čtyři branky, a tak jsme museli změnit systém a nepříznivý vývoj zápasu se nám díky zvýšené agresivitě povedlo ještě v první půli obrátit. Výborně zahrál autor osmi gólů Michal Hub, ale zvítězit jsme chtěli všichni,“ vyprávěl spokojeně kouč Moravanů Libor Hrabal.

 

„Je to pro nás velice důležitá výhra, díky ní jsme udrželi kontakt s prvním osmičkou. Doufám, že nás to nakopne a bude se nám teď lépe dýchat,“ pokračoval trenér Cementu Hranice, jenž se svými svěřenci v příštím kole zamíří na horkou půdu vedoucího Zubří. „Můžeme tam jet klidněji, i když je to lídr. Nemáme, co ztratit. Pak se ale bude lámat chleba, čekají nás důležité zápasy o první osmičku,“ dodal Libor Hrabal. Na mysli měl hlavně domácí mače s Kopřivnicí, Brnem, se Strakonicemi, nebo venkovní duel ve Veselí.

 

  • Nejlepší střelci Hranic: Hub 8, Magrla 4, Tůma 3, Bechný 3
  • Nejlepší střelci Jičína: Krahulec 7, Král 4/1, Horut 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 1/1 – 1/1
  • Vyloučení: 3:3
  • Rozhodčí: Frieser, Kavulič
  • Diváků: 160

 

Naposled upraveno Úterý, 20 Únor 2018 06:15
zpět na úvod