Středa, 14 Listopad 2018 07:21

Čtvrtfinále Českého poháru mužů v házené bez účasti Cementářů

Ilustrační foto Ilustrační foto Foto: DENÍK/Jan Pořízek

Český pohár mužů-4.kolo

TJ Cement Hranice - TJ Tatran Litovel 27 : 31

V prvním souboji dvou extraligových výběrů se pak proti sobě postavily týmy Cementu Hranice a Tatranu Litovel. Podle očekávání to bylo výrazně vyrovnanější utkání než ve Vsetíně, i tak ale výsledek nakonec neodpovídá současnému tabulkovému postavení družstev vat bulce Strabag Rail Extraligy. Průběžně poslední Litovel v Hranicích zvítězila 31:27 a probojovala se tak mezi osmičku nejlepších týmů Českého poháru.

Český pohár mužů-4.kolo - výsledky

Vsetín - HCB Karviná 25 : 38
TJ Cement Hranice - TJ Tatran Litovel 27 : 31
Bohunice - Sokol Nové Veselí 15 : 23
Telnice - Kopřivnice 20 : 30
HBC Ronal Jičín - M.A.T. Plzeň 32 : 31
SKKP Handball Brno - Pepino SKP Frýdek-Místek 27 : 33
HBC Strakonice 1921 - Dukla Praha 21.11. 18:00
S.Vršovice - HK FCC Město Lovosice 23.11. 18:30

 

 

Dosud odehraná utkání osmifinále Českého poháru rozhodla o tom, že mezi čtvrtfinalisty dosud figurují pouze týmy z nejvyšší české mužské soutěže. Změnit to mohou už jen družstva Vršovic a Strakonic.

Šest zápasů osmifinále Českého poháru odehrálo dvanáct týmů ve středu odpoledne. Hned v tom úvodním se Vsetín, který senzačně vyřadil Zubří, postavil proti HCB Karviná, český mistr ale na rozdíl od Zubřanů žádné drama nepřipustil a s přehledem si zajistil postup do čtvrtfinále za vítězství 38:25.

Z postupu na palubovce soupeře se radovali i házenkáři Frýdku-Místku. Ti zvítězili v Brně šestibrankovým rozdílem 33:27. Poslední extraligový duel pak přinesl vůbec největší drama. Jičín doma uvítal Plzeň, teprve po jedenácti dnech od posledního vzájemného měření. Do osmifinálového utkání vstoupili lépe plzenští hráči, kteří si v prvních minutách zápasu dokázali vytvořit tříbrankový náskok. Ten si drželi do desáté minuty prvního poločasu. Jičínské hráče dostal zpět do hry Libor Horut, který svými přesnými zásahy pomohl k smazání plzeňského náskoku. Ve 23. minutě se jičínští hráči dostali poprvé do vedení, opět zásluhou Libora Horuta, který s přehledem proměnil sedmimetrový hod (12:11). Do konce prvního poločasu jičínští hráči náskok postupně navyšovali a do šatny odcházeli s tříbrankovým vedením (17:14).

Do druhého poločasu vstoupili jičínští aktivněji, svůj náskok zvýšili na rozdíl pěti branek (22:17). Poté přišlo zaváhání ze strany jičínských, kteří si nedokázali poradit s aktivnější obranou Plzně. Plzenští hráči toho ihned využili a srovnali skóre na 23:23. Jičínští si vypracovávali jednobrankové vedení, na které ale hráči plzeňského Talentu vždy dokázali odpovědět. „Vstupovali jsme do utkání s tím, že i tentokrát proti Plzni chceme uspět. Věděli jsme, že musíme nastoupit bez zraněného Ondřeje Šulce, Tomáše Kolce a Jirky Groha. Začátek utkání nám příliš nevyšel. Ihned na začátku jsme prohrávali 3:0 a prakticky prvních deset minut zápasu si Plzeň udržovala tříbrankové vedení. V tomto okamžiku jsme se zvedli, především zásluhou skvěle hrajícího Libora Horuta, který první poločas odehrál excelentně. Díky jeho aktivitě a důrazu jsme vývoj skóre dokázali otočit ve svůj prospěch a od té doby jsme si udržovali vedení a do konce prvního poločasu jsme ho dokázali navýšit na 17:14,“ popisoval utkání z pohledu Jičína Petr Babák a dodal, že po změně stran Plzeň změnila obranu, zaktivnila ji. „V počátku jsme si s tím s několika výjimkami dokázali poradit, dokonce jsme navýšili vedení až na rozdíl pěti branek. S přibývajícími minutami jsme měli hluché místo, kdy ze stavu 22:17 bylo rázem 23:23. Závěr utkání byl naprosto vyrovnaný, byť jsme byli stále ve vedení. Myslím si, že jsme silou vůle dotáhli zápas do vítězného konce. Vzhledem k průběhu zápasu jsem přesvědčen, že jsme o jednu branku byli lepší a naprosto zaslouženě jsme postoupili do čtvrtfinále Českého poháru.”

Ve zbývajících dvou odehraných zápasech se utkaly extraligové týmy se soupeři z nižších soutěží a bezpečně prošly do dalšího kola. Tým Kopřivnice zvítězil v Telnici desetibrankovým rozdílem 20:30, Nové Veselí porazily Tatran Bohunice o osm gólů 23:15.

21. listopadu odehrají předposlední z osmifinálových soubojů týmy Strakonic a Dukly Praha, o dva dny později 23. listopadu se rozhodne o poslední postupujícím v duelu Sokol Vršovice – Lovci Lovosice.

Naposled upraveno Úterý, 20 Listopad 2018 07:43
zpět na úvod