Sobota, 04 Květen 2019 07:38

Litovel zakončila sezónu 2018/19 výhrou nad úzkým kádrem Hranic

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Strabag Rail Extraliga - nadstavba o 9-12. místo – 2/6kolo

Tatran Litovel – Cement Hranice 38:34 (16:19)

onlajny-logo

video-logo

V posledním utkání sezóny Tatran Litovel po boji přetlačil Cement Hranice a připsal si třetí vítězství v sezóně. Vítězství se však nerodilo lehce. Hranice, ačkoliv v úzké sestavě, dokázaly pravidelně skórovat a po celý první poločas vedly. Za Hranice se prosazoval především Kozlovský, který měl pro zakončování trestuhodně mnoho prostoru. Domácí naopak střelecky táhl především Franta Geist. Po poločase všichni čekali, jestli Hranice v úzkém kádru fyzicky odpadnou nebo ne. Pětibrankový náskok ztratili Hraničtí až ve 46. minutě, kdy domácí poprvé srovnali skóre. Klíčovým faktorem byly také výkony brankářů, kdy v druhém poločase domácí Juráš výrazně předčil hostují Klementa i Kleisla. Litovel tak dokázala dovést utkání do vítězného konce a složitou sezónu alespoň zakončila výhrou, i když ji pravděpodobně opět čeká sestup do první ligy.

 

Miroslav Bartoň, trenér Cementu: "Bylo to poslední utkání z naší strany relativně nepovedené sezóny. Hráli jsme dnes pouze v 8 lidech a myslím, že jsme hráli, co umíme a co jsme chtěli, ale udělali jsme hodně technických chyb, protože hráči byli často pod tlakem, kdy nemohli téměř vystřídat. Tím jsme dnes dostali Litovel do hry. I když to říkám nerad, tak naši gólmani, kteří nedostávali tolik příležitostí během sezóny, potřebují více chytat. Rozhodující pak bylo pak vyloučení Kozlovského za hráčskou potyčku, pak se to v obranné činnosti rozsypalo, protože je to jediný náš dvoumetrový hráč. Gratuluji tak soupeři k výhře. My se musíme zamyslet, co v příští sezóně – jakou roli chceme v Extralize hrát."

 

Ivo Vávra, trenér Tatran Litovel: "Hráli jsme to, na co máme, hodně individuálních a taktických chyb v obraně i v útoku. Jediné, co mě může těšit, je, že jsme poslední utkání před domácím publikem zvládli a získali 2 body. Souhlasím s Mirou Bartoněm, že pokud by jejich gólmani zachytali lépe, měli bychom velký problém. Dali jsme 38 gólů, což je hodně, na druhou stranu soupeř přijel v 8 lidech a myslím si, že v tomto složení jsme měli vyhrát vyšším brankovým rozdílem a dostat méně než právě 34 branek."

 

  • Nejlepší střelci Litovle: Piwko 7/1, Geist 7/3, Šmíd 4, Tkadleček 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Kozlovský 9, Magrla 7/3, Pernička 5/1
  • Sedmimetrové hody při hře: 4/5 – 4/6
  • Vyloučení: 6 : 7
  • Rozhodčí: Hanák, Pavlíček
  • Diváků: 154

 

Naposled upraveno Čtvrtek, 09 Květen 2019 08:03
zpět na úvod