Neděle, 10 Listopad 2019 16:37

Karviná po klopýtnutí s Novým Veselím nad Hranicemi zvítězila

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail Extraliga - 9. kolo

HCB Karviná - TJ Cement Hranice 29:24 (16:10))

onlajny-logo

video-logo

 

Domácí hned od začátku vzali osud utkání do svých rukou. Dobrou a aktivní obranou velmi ztížili hostům šanci skórovat a naopak sami dávali branky velmi lehce. V desáté minutě byl stav 7:2. Hosté si poté vzali time out a přece jen se jim podařilo zastavit brankostroj domácích. Od té doby náskok nenarůstal a hosté se pomalu ale jistě dostávali znovu do hry. Druhý poločas začali domácí vlažněji, svoji nepřesnou střelbou a ztrátami míče nabídli hostům šanci ke snížení náskoku. Ti toho využili a dostali se na rozdíl pouhých tří branek. To bylo ale z jejich strany vše, domácí znovu zabrali a přece jen dovedli utkání v celku v pohodě k zisku dvou bodů.

 

Michal Brůna, asistent trenéra HCB Karviná: „Dnes jsem do hry nezasáhl a musím říct, že z lavičky jsou to větší nervy, než kdy můžu jít na palubovku a přímo hru ovlivnit. Dnes jsme chtěli dát šanci všem hráčům z lavičky, ale kluci mi to vůbec neusnadnili. Náskok nebyl takový, jaký jsme chtěli, pořád to bylo na hraně. Nejde pustit všechny mladé za stavu plus tři branky. Sami jsme svými chybami Hranice dostali do hry. Ale dva body jsou doma, zápas jsme v podstatě kontrolovali a jsem rád, že jsme vyhráli s nelehkým soupeřem."

 

Miroslav Bartoň, trenér TJ Cementu Hranice: „Věděli jsme, že Karviná poté, co klopýtla v Novém Veselí, nemůže připustit další výpadek a že to nebude lehké utkání. Je to už po několikáté v řadě, kdy nám utekl začátek. Doma nebo se slabšími soupeři se nám to třeba povedlo otočit ale Karviná je kvalitní a zkušený mančaft. Tady už to nešlo. I když jsme se dotáhli na tři branky, na víc nebyly síly. "

 

Marek Drzyzga, křídlo HCB Karviná: „Vrátil jsem se do hry po skoro roční pauze. Ze začátku to nebylo lehké, chyběla mi fyzička. Ale je to čím dál tím lepší a teď se cítím výborně. Lékaři už nic nenamítají proti tomu, že hraji naplno a to je super. Dneska kluci začali výborně, vytvořili náskok. Potom Hranice trochu dotáhly, ale nepřipustili jsme drama. Dá se říct, že jsme to měli celou dobu pod kontrolou."

 

Tomáš Mlotek, spojka TJ Cementu Hranice: „Pro mě jsou vždy zápasy v Karviné zvláštní. Je tam ještě větší motivace než obvykle. Karviná nás překvapila obranou 1 - 5, spíše jsme čekali klasickou 0 - 6. Je fakt, že jsme měli problém dát branku a ty, co jsme dali, byly spíše náhodné. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, museli jsme začít více běhat, abychom se přes tu obranu lépe prosazovali. Nějakou dobu to pomohlo, dostali jsme se na tři branky, ale potom jsme zase něco nedali a domácí to trestali. Více korigovat už jsme nezvládli." ce trochu dotáhly, ale nepřipustili jsme drama. Dá se říct, že jsme to měli celou dobu pod kontrolou."

 

  • Nejlepší střelci Karviné: Chudoba 8/4, Monczka 7/2, Užek a Solák po 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Piwko 8/3, Brož a Mlotek po 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 7/6 - 3/3
  • Vyloučení: 4:2
  • Rozhodčí: Barták, Hladký.
  • Diváků: 820

 

Naposled upraveno Pondělí, 11 Listopad 2019 16:55
zpět na úvod