Neděle, 09 Únor 2020 00:00

Házenkáři Talentu M. A. T. Plzeň dál pokračují ve své vítězné jízdě

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail Extraliga - 17. kolo

Talent M.A.T. Plzeň – TJ Cement Hranice 34:25 (17:13)

onlajny-logo

video-logo

 

A když už zápas 17. kola Strabag Rail extraligy začal, měli od začátku navrch domácí, kteří už během sedmi minut získali čtyřbrankový náskok 6:2. Po dvou brankách Jakuba Tonara v řadě pak plzeňský Talent odskočil dokonce na 10:5, ale Hranice začaly snižovat. Nejprve na 10:7 a po ráně Poláška z křídla už to bylo dokonce jen o gól – 12:11. Jenže pak dali po dvou brankách Srb Terzič a křídelník Wildt a rázem to bylo 16:11 a v poločase 17:13. Po přestávce už hosté nenašli síly na zvrat, rozdíl ve skóre dál narůstal ve prospěch Talentu, který vedl až o deset branek – 33:23. Nakonec se domácí radovali z vítězství 34:25 a na čele tabulky si dál drží pětibodový náskok před pražskou Duklou a Karvinou.

 

Miroslav Bartoň, trenér Cementu Hranice: „Na nás se podepsala ta patálie s cestováním, kdy jsme přijeli o hodinu později. Začátek zápasu nebyl z naší strany kupodivu špatný, ale když jsme v první půli za stavu 12:11 udělali tři technické chyby, soupeř nám odskočil. Kluci pak měli hlavy dole, Plzeň už si to pohlídala. My jsme se snažili prostřídat sestavu, ale z naší strany už to byla spíš příprava na další zápasy. V nich se chceme poprat o osmičku pro play-off, i když nám hodně nepomohla porážka v prvním jarním kole v Jičíně. Teď máme Lovosice a Frýdek, nutně potřebujeme čtyři body, jinak se budeme na play-off jen dívat."

 

Michal Tonar st., trenér Talenru M.A.T. Plzeň: „Já bych chtěl hlavně poděkovat divákům, že měli trpělivost a zůstali v hale, i když se začátek zápasu opozdil. Navíc jich přišlo hodně, takže mě trošku mrzí, že jsme nepředvedli ještě lepší výkon a neodvděčili jsme se jim výraznějším vítězstvím. Asi na našem výkonu podepsalo i to čekání, kluci byli v hale devíti hodin a začalo se skoro ve dvanáct. Ale já jsem rád za dva body, vítězství o devět branek je dobré, i když jsem naší hře viděl i chyby, zejména v defenzivě. Ale je to logické, Stefan Terzič je s námi teprve dva týdny, v obraně malinko hoří. Nechci jeho výkon hodnotit jen podle nastřílených branek. Ale věřím, že to i on brzy pochopí a bude pevnou součástí týmu.“

 

  • Nejlepší střelci Plzně: Douda a Terzić 6, J. Tonar a Wildt 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Andrš 7, Polášek 4, Mlotek 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 0:2/1
  • Vyloučení: 6:4
  • Rozhodčí: Barták, Hladký
  • Diváků: 960

 

Naposled upraveno Úterý, 11 Únor 2020 11:52
zpět na úvod