Neděle, 16 Únor 2020 14:39

Cementu Hranice se podařilo v Lovosicích získat cenné dva body

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail Extraliga - 18. kolo

HK FCC Město Lovosice - TJ Cement Hranice 24:25 (16:13)

onlajny-logo

video-logo

 

Přitom průběh první půle vypadal, že v zápase nebude co řešit. Domácí vedli během pár minut 5:1, později 10:5 a pět minut před koncem prvního poločasu to bylo 14:9. Lovci jasně svého soupeře přehrávali a nevypadalo to na žádné komplikace. Ty ale přišly ještě v první půli a pro Hranice znamenaly naopak snížení na 16:13. Ve druhém poločase padly za osm minut dvě branky a obě do lovosické sítě. Hranice se tak přiblížily na rozdíl jediného gólu a svého soupeře již do žádného většího náskoku nepustily. Zásluhu na tom měly zákroky nestárnoucího Kučerky, který likvidoval řadu vyložených šancí domácích i individuální výkony tří hranických střelců. Lovci se za celou druhou půli nedokázali vybičovat ke kvalitnějšímu výkonu a Hranice toho dokonale využily. Ze stavu 23:22 (56. minuta) pro domácí otočily na 23:25 a již jen kosmetickou úpravu za Lovosice přidal v závěrečné sekundě Malý. Lovosice i podruhé Hranicím podlehly a zkomplikovaly si cestu za play-off.

 

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: "Jednoznačně jsme zklamaní. Začali jsme velmi dobře a prvních patnáct minut jsme hráli to, co jsme potřebovali. Velmi slušnou obranu a tlačili jsme na soupeře. Pak jsme bohužel neproměnili pár šancí a soupeř se začal dotahovat. Ve druhé půli jsme totálně vyhořeli v útočné fázi. Na sedm branek na třicet minut se nedá vyhrát s nikým. A rozhodně jsme šance měli. Hráči si přestali věřit, kumulovali jsme chyby."

 

Miroslav Bartoň, trenér TJ Cement Hranice: "Určitě jsem spokojený s výsledkem. Nejeli jsme do Lovosic příliš optimisticky, protože nám chyběly dvě spojky. První poločas byl z naší strany bojácný, udělali jsme spoustu technických chyb a přestože jsme jej odehráli velmi špatně, tak jsme se dokázali domácím udržet na dostřel. To nám dodalo větší sebevědomí i do druhé půle. Házená se hraje šedesát minut a nám vyšlo skvěle posledních deset minut přičemž nás podpořil nestárnoucí Pepa Kučerka v brance. Jak jsme v Jičíně o branku prohráli, tak se nám dnes podařilo vyhrát. Teoreticky jsme stále ve hře o play-off a to nás těší nejvíce."

 

  • Nejlepší střelci Lovosic: Jonáš 8, Motl 7/1, Jelínek 2, Malý 2
  • Nejlepší střelci Hranic: Indrák 7, Piwko 6/2, Andrš 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 1/1 - 2/1
  • Vyloučení: 4:4
  • Rozhodčí: Nezbeda, Hájek
  • Diváků: 475

 

Naposled upraveno Pondělí, 17 Únor 2020 14:51
zpět na úvod