Sobota, 29 Únor 2020 16:27

Zápas byl pro Cementáře velmi důležitý pro udržení šance na play-off

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail Extraliga - 20. kolo

Cement Hranice – HCB Karviná 29:24 (14:11)

onlajny-logo

video-logo

 

Do začátku zápasu vstoupil domácí tým s velkým nasazením v obraně a se spolehlivou koncovkou, která jim vydržela po celou dobu utkání. Hosté z Karviné hned od začátku zápasu dotahovali skóre a snažili se s Hranickými držet krok. Favorizovaná Karviná byla mírně vykolejená ze své hry a byly to právě Hranice, kdo určoval tempo zápasu. Největším pilířem hranické hry v prvním poločase byl výkon mladého Muchy a Poláška, kteří v Hranicích hrají prvním rokem. Poslední desetiminutovka prvního poločasu patřila Karviné, která stihla snížit skóre a do šaten se odcházelo za stavu 14:11 v prospěch Hranic. Druhý poločas probíhal ve stejném duchu jako ten první. K dobře fungující obraně Hranických se přidal i spolehlivý výkon zkušeného Kučerky. Karviná se snažila změnit vývoj zápasu, ale Hranice si svůj náskok nenechaly vzít. Body tedy zůstaly v Hranicích a šance na play-off se domácím zvětšila.

 

Miroslav Bartoň, trenér Cementu Hranice: „Před zápasem jsme byli trošku pesimističtí, protože je zraněný Menšík s Andršem a nemocný Indrák. Spojek jsme dneska moc neměli, tak jsme si pomohli Markem Tůmou. Věděli jsme, že dnešní zápas bude o obraně a o srdíčku. Kluci v obranné fázi podali jeden z nejlepších výkonů. Co už jsme neubránili, to Pepa Kučerka pochytal. Musím pochválit i útočnou fázi, protože tak produktivní střelbu jsme neměli za celou sezónu."

 

Michal Michalisko, trenér HCB Karviná: „Z této situace se opravdu musíme dostat před play-off. Na tréninku trénujeme a vypadá to výborně. Pak přijdeme do zápasu a děláme takové školácké chyby, jako kdybychom se báli. Prostě se musíme dostat do pohody, ve které jsme byli. To, co se nám děje v posledních zápasech kromě poháru, je opravdu špatné.“

 

  • Nejlepší střelci Hranic: Mucha 7, Piwko 6, Polášek 5
  • Nejlepší střelci Karviné: Solák 8, Monczka 4, Růža 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/0 - 2/2
  • Vyloučení: 1:1
  • Rozhodčí: Kichner, Vacula
  • Diváků: 278

 

Naposled upraveno Úterý, 03 Březen 2020 16:40
zpět na úvod