Sobota, 07 Březen 2020 21:14

Snaha Hraničářů pro získání potřebného bodu pro play-off nestačila

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail Extraliga - 21. kolo

KH ISMM Kopřivnice – TJ Cement Hranice 33:29 (13:13)

onlajny-logo

video-logo

 

V průběhu první patnáctiminutovky se domácí házenkáři Kopřivnice odtrhli na rozdíl tří branek, ale houževnatě hrající soupeř dokázal v 18. minutě srovnat a od té doby to byl boj o každou branku. Do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu 13:13. Lepší vstup do druhého poločasu zažili opět kopřivničtí házenkáři, kteří po většinu času drželi těsné vedení. Deset minut před koncem dokázali domácí utéct do rekordního pětibrankového vedení, hosté však nesložili zbraně a po rychlé čtyřbrankové šňůře se dostali na dostřel. Závěrečné minuty druhého poločasu však opět lépe zvládli domácí, kteří nakonec oslavili čtyřbrankové vítězství v poměru 33:29.

 

Miroslav Bartoň, trenér TJ Cement Hranice: „Chtěl bych pogratulovat domácím k vítězství, možná tak půjdou do play-off ze čtvrtého místa, což byl jejich dnešní cíl. Naší snahou bylo získat potřebný bod k tomu, abychom měli jistotu play-off, což se nakonec nepovedlo. Myslím si, že v úvodu zápasu jsme byli zbytečně nervózní, když jsme neproměnili tři nebo čtyři vyložené šance. I úvod druhého poločasu nám moc nevyšel, i když jsme bojovali a sedm minut před koncem jsme se dostali na jednu branku, ale v závěru jsme měli hodně vyloučení a to nám nějak nepomohlo. Soupeř už si utkání takticky pohlídal a vyhrál zaslouženě."

 

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH ISMM Kopřivnice: „Pro nás to bylo důležité utkání, protože jsme měli teoretickou šanci dostat se až na třetí místo, ale víme, že dnes Nové Veselí padlo v Zubří, takže hrajeme o čtvrté místo s Karvinou. Dnes jsme vyhráli, cíl jsme splnili, ale dostali jsme 29 branek, což by nemělo být, protože náš cíl je 25 branek za zápas, takže tady úplná spokojenost není. Dnes to byl bojovný zápas, ve kterém jsme ale nasekali spoustu chyb oproti normálu. Toho se do příště musíme vyvarovat. Je pozitivní, že i s tolika chybami jsme byli schopni proti silným Hranicím zápas uhrát, takže klobouk dolů. Dnes nám dobře zachytal i Marek Žingor. Ve druhém poločase jsme nechávali střílet spojky a Marek si to pohlídal, takže i to byl velký důvod toho, že jsme dnešní body uhráli, takže spokojenost.“

 

  • Nejlepší střelci Kopřivnice: Petřík 7, Bukovský 5, Hiraldo a Donoso po 4
  • Nejlepší střelci Karviné: Magrla 11, Mlotek 7, Indrák 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 5/5 – 3/1
  • Vyloučení: 6 (ČK Polcar):7
  • Rozhodčí: Špunar, Šlezingr.
  • Diváků: 830

 

Naposled upraveno Úterý, 10 Březen 2020 21:26
zpět na úvod