Sobota, 03 Říjen 2020 06:00

V Jičíně zápas s Hranicemi jasně ovládli domácí a jasně zvítězili

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail Extraliga - 5. kolo

HBC Ronal Jičín – TJ Cement Hranice 28:16 (13:8)

onlajny-logo

video-logo

 

V Jičíně zápas s Hranicemi jasně ovládli domácí. Hráči jičínského Ronalu si od první minuty šli za vítězstvím. Předváděli pěkné akce a dařilo se jim jak v obraně, tak především v útočné fázi. Hranice se naopak v útoku trápily skrze technické chyby a ani v obraně nebyly tolik důrazné. Do kabin proto odcházely s pětibrankovým mankem. V prvních deseti minutách druhého poločasu se hostům podařilo snížit náskok Jičínských a už to vypadalo, že se nadechli k návratu do zápasu. Svěřenci kouče Mašáta ale nedovolili Hranicím utkání zdramatizovat a v pohodovém tempu si došli pro vysokou výhru 28:16.

 

„Jsem rád, že se nám dnes podařilo navázat na utkání s Duklou. Obrana výborně fungovala a za ní skvěle chytal Filip Veverka. V prvním poločase jsme měli možnost několika rychlých brejků a volných střeleb, které jsme bohužel nedokázali proměnit, ať už vlastní vinnou nebo výkonem nestárnoucího Pepy Kučerky. Poločasový rozdíl tedy mohl být daleko větší, ale jsem rád, že se nám podařilo ve druhém poločase zpřesnit koncovku, a že díky tomu mohli dostat příležitost i naši dorostenci. Dnes jsem spokojený s obranou, se zlepšeným výkonem v postupném útoku a pro nás to jsou velmi důležité body,“ pochvaloval si trenér domácích Petr Mašát.

 

To trenér Jaroslav Hudeček pro své svěřence rozhodně slova chvály neměl. „Z mého pohledu to byl náš nejslabší, až bych si dovolil říci, trapný výkon. Tím samozřejmě nechci snižovat výkon domácích, ale dívám se na svůj tým. Na toto utkání jsme se poctivě připravovali, věděli jsme, co domácí hrají, v čem jsou silní a v čem naopak slabí, ale bohužel jsme v samotné hře nedokázali dodržet taktické pokyny a disciplínu, kterou po hráčích vyžaduji. Proto jsme vyprodukovali 20 technických chyb a dostali jsme branky snad z 12 rychlých útoků. Mohli jsme hrát daleko důstojnější hru a výsledek by mohl být daleko lepší. Jsem velice nespokojený,“ hlásil po zápase kriticky Hudeček.

 

  • Nejlepší střelci Jičína: Šulc Ondřej, Kastner Jakub, Kubík Zdeněk
  • Nejlepší střelci Hranic: Magrla Petr, Indrák Michal, Zbránek Jan
  • Sedmimetrové hody při hře: 5/5 – 3/1
  • Vyloučení: 1:4
  • Rozhodčí: Kavulič Radoslav, Pavlát Dalibor

 

Naposled upraveno Čtvrtek, 08 Říjen 2020 06:26
zpět na úvod