Neděle, 15 Listopad 2020 21:36

Hranický tým si díky třetímu letošnímu vítězství polepšil na šest bodů

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail Extraliga - 10. kolo

Pepino SKP Frýdek-Místek – TJ Cement Hranice 24:30

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Domácí házenkáři Frýdku-Místku sice šli do utkání v roli favorita, ale hosté z Hranic je dokázali zaskočit od úvodních minut. Od samého začátku byly Hranice napřed a v 8. minutě vedly už 5:2. Domácí sice hosty nenechali odskočit do většího náskoku, nicméně celou dobu tahali za kratší konec. Po prvním poločase tak vedly Hranice o tři góly 14:11.

 

Po změně stran domácí hostujícím sekundovali prvních deset minut. Prohrávali 16:18. Jenže následujících sedm minut vyhrály Hranice poměrem 5:1 a vypracovaly si tak šestibrankový náskok, vedly už 23:17. Domácí se dopustili v útočné fázi řady technických chyb. Navíc hned několikrát si vylámali zuby na skvěle chytajícím Josefu Kučerkovi, který Frýdecko-Místeckým nedovolil proměnit ani jeden ze čtyř sedmimetrových hodů. Střetnutí tak překvapivě nenabídlo žádné větší drama a Hranice si v poklidu došly pro výhru v poměru 30:24 a staly se tak prvním celkem, který letos vyhrál na palubovce Frýdku-Místku. Zatímco Frýdek-Místek zůstal na osmi bodech, Hranice si díky třetímu letošnímu vítězství polepšily na šest bodů.

Zdeněk Verlík, vedoucí družstva Pepino SKP Frýdek-Místek k výkonu svého týmu uvedl: „Dneska bylo vidět, že se dlouho netrénovalo. Ve hře byla spousta technických chyb a neproměněných šancí. Druhý poločas jsme příliš hráli jeden na jednoho. Vůbec jsme nehráli to, co jsme si řekli. Měli jsme hrát kombinace a počkat si na svou šanci. Místo toho jsme tam chodili z první. Neproměnili jsme také čtyři sedmimetrové hody a spoustu šancí, což rozhodlo o celém utkání. Musíme to co nejdříve hodit za hlavu a připravit se co nejlépe na sobotní duel se Zubřím. Máme dva zraněné hráče a dva pozitivní na covid. Doufáme, že nás příště bude více. Nyní jsme dva body ztratili, příště je musíme naopak získat. Věřím, že se z toho ponaučíme, protože jsme neodehráli dobré utkání. Musíme zapracovat na tom, abychom se zvedli psychicky a abychom se příště dostávali do jasných gólových pozicí a nechodili do zakončení jako dnes, kdy jsme spoustu věcí řešili zbrkle, nehráli jsme trpělivě. Teď nám nezbývá nic jiného než tvrdě potrénovat. Věřím, že příště to zvládneme, protože v týmu máme zkušené kluky. Hodně nám na lavičce chyběl Daniel Valo, který je velikou osobností. Určitě by měl v hlavě více variant než já. Musíme věřit v to, že se nám co nejdříve vrátí. Doba je však taková, jaká je a my ji musíme respektovat. Stalo se to nám, může se to stát komukoli jinému. Dneska nám skutečně chyběl.“

  • Nejlepší střelci Frýdku Místku: Rajnoha 7, Choleva 5, Chudoba 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Magrla 7/3, Čadra 5, Mucha 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/0 – 3/3
  • Vyloučení: 2:8. ČK: Zbránek (HRA)
  • Rozhodčí: Petr Halada a Jan Kosmák

 

Naposled upraveno Sobota, 12 Prosinec 2020 21:52
zpět na úvod