Sobota, 19 Prosinec 2020 20:33

V závěrečné minutě zpečetil pěknou brankou Martin Jirák na 22:20

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail Extraliga - 15. kolo

SHC Maloměřice - Cement Hranice 22:20 (14:12)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Domácí hráči Maloměřic jako již po několikáté v předchozích utkáních velmi dobře vstoupili do zápasu. Velmi pružnou obranou, podpořenou výbornými zákroky domácího brankáře Michala Mazače znemožnili Hranicím skórovat a naopak z rychlých protiútoků a i ze druhé vlny sázeli jednu branku za druhou. Hranice tak daly svůj první gól až v 6. minutě utkání po předchozím time outu trenéra Hudečka, kdy byl stav 6:1. Tato skutečnost ovšem Maloměřickým nikterak neubrala na jejich aktivním přístupu ke hře a ti postupně navyšovali svůj náskok. V 19. minutě již bylo skóre 11:5 ve prospěch domácích. Následovala změna brankáře hostů a od této chvíle bohužel pro domácí hráče se stala hranická brána zakletou. Od 20. minuty za stavu 12:6 přišla šňůra branek hostů a ve 28. minutě bylo skóre 12:11. Teprve v tomto čase se domácím podařilo překonat hranického brankáře Klementa a poločas skončil vedením Maloměřických o dvě branky 14:12.

 

Do druhého poločasu vstoupily Hranice aktivněji, což mělo za následek vyloučení na straně Maloměřic a ve 35. minutě srovnání skóre. Následovala vyrovnaná hra na obou stranách, kdy nejprve hosté si vytvořili dvoubrankový náskok, který ve 42. minutě maloměřičtí hráči srovnali na 16:16. V tomto čase měli domácí ještě výhodu dvou hráčů na hřišti, kdy Hraničtí šli do dvounásobného vyloučení. Bohužel Maloměřice této výhody nevyužily a dvojnásobná přesilová hra skončila 0:0. Dál byla hra vyrovnaná. Maloměřice přešly z obrany 1-5 na 0-6, což hranickým spojkám začalo dělat značné problémy a v 56. minutě tak skóre zápasu bylo 20:20. V závěru utkání šly Hranice do oslabení, čehož domácí využili ve vedení 21:20 v 59. minutě, vítězství pak v závěrečné minutě zpečetil brankou Martin Jirák a stanovil konečný výsledek zápasu na 22:20

„Pokud nebudou hrát zkušení starší hráči a nechají to na dorostenci Rumianovi, který nás držel nad vodou, tak je to špatné. Myslím, že to byla alfa omega toho našeho výkonu, protože od Zbránka počínaje Magrlou konče, tam nebyl nikdo z těch starších hráčů, zkušených, kteří by měli tu hru týmu zvednout a zkvalitnit. Ke vší úctě domácí zaslouženě vyhráli, ale hráli přesně to, na co jsme se připravovali a my jsme propadali v takových činnostech herních a útočných, že to je až ostuda. To, co jsme ještě nedali Mazačovi, to je další ostuda, ale zase klobouk dolů před Mazačem, který chytal zkušeností a domácí držel nad vodou,“ bouřil po utkání zkušený kouč Hranic Jaroslav Hudeček.

To trenéra Maloměřic Víta Musila těšily další dva vybojované body a výhra. „Jsem velice rád, že nám dnes vyšel vstup do zápasu, získali jsme vedení. Hranice jsou zkušený a dobře vedený tým a dokázaly ten zápas vrátit do hry, stáhly náskok. Myslím si, že je to stálo hodně sil, což nám pomohlo hlavně ke konci. Ztratili jsme střeleckou jistotu, což se projevilo v nervozitě hráčů. Nakonec to byl boj do poslední minuty a za nás zvládnuté utkání především co se týká jeho konce. Zápas rozhodla důslednost v obraně, kdy jsme dokázali zahušťovat prostor před naší bránou. Hraničtí hráči již byli unavení a ty souboje nebyli tak důrazné. Tím jsme zabránili laciným gólům, které jsme dostávali v prvním poločase. A v neposlední řadě i štěstí v útoku,“ doplnil k hodnocení Musil.

  • Nejlepší střelci Maloměřic: Kučera 7, Ipser 3, Hlípala 3,
  • Nejlepší střelci Hranic: Rumian 6, Andrš 6, Mucha 3,
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/3 – 0/0
  • Vyloučení: 4:6
  • Rozhodčí: Petr Halada a Jan Kosmák

 

Naposled upraveno Neděle, 20 Prosinec 2020 20:46
zpět na úvod