Pátek, 02 Duben 2021 18:53

Bohužel toto utkaní se Cementu Hranice nevyvedlo v žádném směru

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – play out - 1. kolo

TJ Cement Hranice – TJ Sokol Nové Veselí 26:30 (8:14)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Letošní ročník play out otevřelo ve sváteční páteční den utkání mezi Cementem Hranice a Novým Veselím. Jistou výhodu pro domácí mohl představovat brzký začátek utkání, které rozehráli již v 10:30 dopoledne. Avšak hosté se dokázali zkoncentrovat a již v první polovině vytvořili náskok, který ve 27. minutě představoval rozdíl sedmi branek a hraničtí házenkáři tuto ztrátu po zbytek utkání jen těžce doháněli. Přestože druhou polovinu zápasu TJ Cement Hranice vyhrál, celkové vítězství patřilo TJ Sokol Nové Veselí, jež porazilo domácí v konečném součtu o 4 branky.

„Pevně jsem věřil, že toto utkání zvládneme i když ve své podstatě „o nic nejde“. Kladli jsme hráčům na srdce, že každé utkaní je pro nás důležité a chceme udržet herní kvalitu. Bohužel toto utkaní se nám nevyvedlo v žádném směru. Když to řeknu otevřeně, tak to, co jsem považoval za náš plus, tedy naši obranu, tak to se nám dneska, rozpadlo. Postupný útok, se kterým se pereme neustále, byl chvilkami až žalostný. Když zde minule prohrálo Veselí, měli jsme naopak fantastický vstup a bohužel dneska to byl úplný opak. To utkaní jsme ze začátku nezvládli a v podstatě první poločas rozhodl o celém utkaní. Byť jsme ve druhé půlce tlačili, chtěli jsme se dostat do hry a druhou půlku jsme i vyhráli, zase nastaly situace, kdy se dostaneme na dostřel a pak uděláme hloupé technické chyby, nebo neproměníme šance,“ pojmenoval chyby hranické hry trenér Jaroslav Hudeček. „Když to shrnu, bylo to jednoznačné vítezství Nového Veselí. Já bohužel spokojený být nemůžu, ale pevně věřím, že to dáme do kupy a v play out ještě uhrajeme nějaké pěkné zápasy a pěkné výsledky,“ dodal zkušený trenér.

Trenér Nového Veselí Peter Kostka viděl ve výkonu svých svěřenců také slabiny, přesto je za vítězství přirozeně rád. „Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Chtěli jsme sem přijet pro vítězství. Nebudeme si lhát, ten výkon nebyl tak kvalitní jako v minulém týdnu proti Dukle. Máme stále problém nastavit se brzy, pro nás je 10:30 brzy ráno plus ty podmínky domácích jsou pro ně velmi výhodné. Každý soupeř tady má trošku problém, než si nastaví hlavu, ale to jsou všechno výmluvy. Jednoduše jsem rád, že jsme to zvládli,“ ohlížel se za utkáním Kostka. „Kontrolovali jsme celý zápas, dobře jsme bránili a výborně chytal Michal Studený. Jen škoda, že jsme si méně pomohli rychlým útokem a měli jsme mnoho technických chyb. Mohli jsme daleko dříve ten zápas uzavřít. Druhý poločas jsme prohráli, takže to si budeme s chlapci muset vysvětlit, takovéto zápasy musíme uzavírat dříve.“

  • Nejlepší střelci Hranic: Mucha 9/1, Zbránek 6, Fulneček 5
  • Nejlepší střelci Nového Veselí: Kocich 7/6, Bartůněk 5, Ptáčník 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 4/1 – 6/6
  • Vyloučení: 5:3. (13:09:54)
  • Rozhodčí: Friedel, Kučerka

 

Naposled upraveno Úterý, 06 Duben 2021 19:07
zpět na úvod