Sobota, 24 Duben 2021 20:19

Dnešní utkání se mi zase hodnotí těžce, protože je to další porážka

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – play out - 4. kolo

TJ Sokol Nové Veselí – TJ Cement Hranice 33:30 (15:18)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Domácí šli do utkání s cílem navázat na herní a výsledkový progres posledních týdnů a poskytnutí většího herního prostoru dalším hráčům soupisky. Omlazený a obměněný přijel rovněž tým Hranic. První góly si na obou stranách připsali hráči, kteří patřili v celém utkání ke střeleckým tahounům svých týmů – na domácí straně Flajsar, za hosty pak zkušení Zbránek a Čadra. Veselským hráčům se v úvodu zápasu nepodařilo efektivně využívat všechny střelecké šance. To na druhé straně hostující Hranice trestaly chyby v domácí obraně a vybudovali si náskok 6:4 v 8. minutě zápasu. Domácí zlepšili útočnou fázi a po brankách Melichara a Halíčka bylo skóre srovnáno. V dalších minutách byla hra i skóre vyrovnané, branky přibývaly v poměrně rychlém sledu. V 19. minutě první půle jakoby domácí vypadli z tempa, nedokázali se téměř sedm minut prosadit a chyby v obraně trestali hraničtí hráči poměrně rychlými brankami. Rázem tak svítilo na tabuli skóre 12:16 v neprospěch domácích. Vzhledem k průběhu utkání, rozhodně nechtěli domácí hráči odcházet do kabin s takovým rozdílem. Do poločasu dokázali stáhnout náskok Hranic na dvě branky. V závěrečných sekundách poločasu ovšem přišla ještě jedna sedmička pro hosty, kterou Magrla proměnil. Poločas tak vyzněl lépe pro Hranice, které vedly 18:15.

Do druhé půle chtěli domácí zlepšit obranu a přitvrdit v osobních soubojích, z čehož pramenilo i několik vyloučení. V úvodní desetiminutovce druhé půle dokázali hosté ještě držet čtyřbrankový náskok (24:20). Poté se ovšem začal projevovat herní progres domácích, a to především v obranné fázi. Hostující střelci se dostávali do těžkých pozic, domácí dobrým tlakem donutili soupeře k chybám, které dokázali gólově potrestat. Náskok se postupně tenčil a ve 49. minutě snižoval brankou přes celé hřiště domácí brankář Michal Studený (jeho už pátou v sezóně) na rozdíl pouhé jedné branky (26:27). Tato fáze zápasu patřila veselským hráčům, hosté nedokázali vsítit deset minut branku. Domácí tým tak otočil skóre sérií branek na 29:27 v 52. minutě zápasu. Třicátou branku domácích vstřelil Kocich, který si ve druhé půli připsal několik důležitých branek svého mužstva. Hosté pak zaznamenali čtyřminutový trest, i ten dokázali domácí střelecky využít. Hosté dokázali v posledních dvou minutách ještě přidat dva góly. Poslední slovo měl však Luboš Bartůněk, který vsítil třiatřicátou branku Nového Veselí, které po skvělém obratu zvítězilo na domácí půdě 33:30.

„Zápas, po kterém mám nejen o několik vlasů méně, ale jsem také o poznání starší (smích). Od úvodu jsme chtěli těžit z agresivní defenzívy, která nás zdobila minulý týden v zápase s Brnem. Stal se však přesný opak. Byli jsme nedůrazní v osobních soubojích, v mnoha z nich jsme byli příliš pozdě a navíc i trestuhodně pasivní, šetřili krokem, neobíhali pivota... Inkasovat za poločas 18 branek od Hranic je nepřípustné. Jako bychom si mysleli, že to půjde samo a soupeř nám bude předávat jeden míč za druhým. Jednoduše nám chyběla správná emoce," kroutil hlavou trenér Nového veselí Peter Kostka.

"Naopak, v útočné fázi jsme hráli perfektně, nápaditě a variabilně. Chválabohu za úspěšnost našeho postupného útoku, přestože před utkáním jsme chtěli náš útočný koncept opřít zejména o rychlý útok. Druhý poločas jsme především zvýšili agresivitu v obranné fázi. Ačkoli z toho pramenilo několik vyloučení a ne vše jsme vyřešili optimálně, soupeř se na každý gól musel nadřít a ztrácel postupně síly. Vyhrát zápas, ve kterém prohráváte téměř 50 minut, je velmi cenné. Není uměním vyhrát, když se daří, vše vám padá do brány a tým je v laufu. Mnohem cennější je otočit takový zápas. Ukázat charakter a vnitřní sílu, i když se nedaří. Před pár měsíci bychom takový zápas prohráli o 6-7 branek. Dnes ho už umíme zvládnout a to je neskutečně důležité poznání," dodal ještě veselský kouč.

Jaroslav Hudeček, trenér TJ Cement Hranice, byl zklamaný, viděl chyby svého týmu a litoval obratu: „Dnešní utkání se mi zase hodnotí těžce, protože je to další porážka. Domácím ale samozřejmě gratuluji, že se zvedli k takovému výkonu a že dokonali obrat, kdy my jsme měli téměř tři čtvrtě zápasu pod kontrolou. V závěru jsme udělali tolik technických chyb a takovou zbytečnou střelbu, že jsme v podstatě nabyli domácím na to otočení skóre. Navíc nám dnes v obraně nehrála dobře pravá strana, čehož domácí využívali perfektně, ať už to byl Kocich nebo Flajsar, kteří se prosazovali právě tou hrou jeden na jednoho. A pak už z toho byl trošičku i zmar, odcházela tam taková ta víra, že to můžeme ještě vyhrát, že to můžeme otočit. Takže jednoznačně jsem zklamaný, protože dneska se mi znovu ukázalo, že ta útočná fáze nám pořád nehraje tak, jak si představuju. Bohužel jsem tedy dnes zase zklamaný. Ale brankář Mikulenčák zaslouží určitě pochvalu, je tady teď v podstatě jediný gólman, jeho výkonnost jde nahoru a to mi samozřejmě dělá radost.“


  • Nejlepší střelci Nového Veselí: Kocich 6, Flajsar 6/2, Bartůněk 5
  • Nejlepší střelci Hranic: Magrla 6/2, Čadra 6, Zbránek 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/2 – 6/5
  • Vyloučení: 7:7
  • Rozhodčí: Barták, Hladký

 

Naposled upraveno Úterý, 27 Duben 2021 20:28
zpět na úvod