Sobota, 08 Květen 2021 20:26

V sobotu se v Hranicích odehrálo velice kvalitní utkání z obou stran

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – play out - 5. kolo

TJ Cement Hranice – SKKP Handball Brno 26:26 (12:14)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Sobotní dopoledne v Hranicích patřilo divácky zajímavému utkání. Domácí manšaft TJ Cement Hranice se utkal s SKKP Handball Brno. Zápas probíhal v rychlém tempu a bylo zjevné, že oba týmy touží po vítězství, což se promítlo i na skóre, kdy ani jeden z týmu nevybojoval za celou hru větší než dvou bodový náskok. Kdo v Hranicích utrží vítězství, nebylo jasné do poslední minuty. O konečném remízovém stavu však rozhodl v 59. minutě sedmi metrový hod, kterým hranický Jan Mucha vyrovnal na 26:26. SKKP Handball Brno tak remízou s Cementem zakončilo svou letošní play out sezónu, zatímco Cement Hranice ještě čeká poslední utkání 15. května na půdě Maloměřic.

„S průběhem utkaní a výkonem manšaftu jsem spokojený. Myslím si, že to bylo velice kvalitní utkání z obou stran. Stále bojujeme o umístěni na 10. pozici, takže nám šlo opravdu o hodně. Jsem si velice dobře vědom nesmírné síly brněnského celku, který má ve svém středu řadu cizinců a jejich ekonomické podmínky jsou úplně někde jinde než naše, takže se před našima klukama skláním a smekám pomyslný klobouk. Bohužel jsme se v utkání nevyvarovali celé řady zásadních chyb. Trošičku jsme se propadli v obranné činnosti, ale tam bych až takový velký rozdíl neviděl. Větší rozdíl byl v útočné fázi, kde stále jen opakuji a omílám, že se dostaneme do vedení a najednou v tom útoku uděláme nesmyslné technické chyby. Uspěcháme střelbu a skóre se dostane hned z plus 2 na mínus 1. To je ještě stále to, co těm klukům chybí, ta jistota, kvalita, herní vyzrálost. Jsem rád, že dostali šanci z lavičky prakticky všichni hráči. Dokázali jsme, že se s námi bude muset počítat, i když vím, že v příští sezóně to zase budeme mít složité, protože nám odcházejí hráči, to už je známo. Zase budeme začínat od nějaké startovní čáry, takže uvidíme, jak se to všechno poskládá,“ líčí v hodnocení trenér Hranice Jaroslav Hudeček.

Tým Brna vedený Pavlem Hladíkem remízou v Hranicích uzavřel svou letošní extraligovou sezónu. „Hodně bojovné utkání. Na to, že to bylo poslední utkání play out, myslím si, že mělo hodně vysokou úroveň. Oba dva týmy chtěly vyhrát, což v téhle části už nebývá zvykem. Oba týmy opravdu dneska tlačily a pro nás je ta remíza dobrá. Odehráli jsme slušný zápas v nasazení. My jsme teď dvakrát prohráli, takže jsme chtěli bojovat. Bohužel jsme nebodovali naplno, ale na druhou stranu dostali šanci hráči, kteří hrají méně. Třeba Ženatý odehrál 45 minut a odehrál super zápas. Jsme bohužel smutní, že si vezeme dvě zranění, což je v posledním zápase smolné. Děkujeme moc fanouškům, partnerům i soupeři a jsme rádi, že sezóna končí a těšíme se na novou,“ uzavřel komentář k poslednímu utkání svého týmu Hladík.


  • Nejlepší střelci Hranic: Magrla 5/4, Mucha 5/2, Zbránek 4
  • Nejlepší střelci Brna: Arsenić 9/3, Horut 4, Sekulić 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 7/6 – 3/3
  • Vyloučení: 5:4. (11:35:27)
  • Rozhodčí: Bubeníček, Petruška

 

Naposled upraveno Pondělí, 10 Květen 2021 20:37
zpět na úvod