Úterý, 14 Září 2021 21:02

HBC Ronal Jičín si s převahou dokráčel pro své první dva body v sezóně

Ilustrační foto Ilustrační foto

STRABAG Rail extraliga – 2. kolo

TJ Cement Hranice – HBC Ronal Jičín 23:30 (11:15)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Sobotní program otevřelo střetnutí dvou týmů, které v úvodním kole body nezískaly. Hráči Hranic určitě chtěli odehrát utkání lépe než proti Maloměřicím, body chtěl ale také jejich soupeř, který o jeden gól padl v Brně.

Do utkání vstoupili lépe házenkáři Jičína, ze sedmičky zvyšoval David Krahulec na 0:2. Netrvalo ale dlouho a vedení se překlopilo, na 4:3 upravil skóre v desáté minutě Radim Brož. Vedení domácího týmu mělo ale jen krátké trvání, Jičín otočil stav opět na svoji stranu a tentokrát se utrhl do prvního výraznější náskoku, Lukáš Rychna zvyšoval na 4:8. Vedení hostující hráči až do poločasu nepustili, ačkoliv se podařilo Hranicím opakovaně přiblížit na dva góly. Poslední gól prvního poločasu vstřelil Martin Kovařík. Ten zároveň otevřel gólový účet druhého dějství a pár minut na to zvyšoval už na rozdíl šesti gólů, 14:20. Domácímu týmu nepomohl ani oddychový čas, Jičín přidával bezpečně jeden gól za druhým, Ondřej Šulc upravil skóre na 20:29. Hranicím náležel alespoň poslední gól zápasu, o ten se postaral Filip Vyorálek. Na osudu utkání už se ale nezměnilo vůbec nic, Jičín si dokráčel pro své první dva body v sezóně.

„Jičín má již několik let konsolidovanou sestavu a věděli jsme velice dobře, že jsou sehraní. My budujeme nový tým. Máme celou řadu dorosteneckých hráčů, kteří celou minulou sezónu nehráli vůbec, takže mají za sebou roční výpadek a teď skočili z dorostenecké kategorie do té mužské, což je o několik levelů vyšší soutěž, tvrdší, náročnější, rychlejší. Z tohoto důvodu aktuálně kupíme v postupném útoku takové školácké chyby, které nás stojí laciné branky,“ řekl k utkání zkušený hranický trenér Jaroslav Hudeček a dodal: „Dnes nám Jičín dal celou spoustu branek ať už po vhozu, po brance, nebo z rychlého útoku po našich technických chybách, takže dnes šlo o zcela zasloužené vítezství Jičína, ale trošku jsem dneska doufal, že bychom mohli v domácím prostředí Jičín potrápit daleko víc. Bohužel těch chyb bylo neskutečně moc.“

„Jsme samozřejmě rádi, že jsme získali na půdě Hranic ve specifickém prostředí dva body. Zápas nebyl takový, jaký jsme si představovali, náš výkon nebyl tak kvalitní jako minulý týden v Brně. Chtěli jsme jít z koncentrované obrany a dávat jednoduché góly, což se nám v průběhu zápasu začalo dařit. Samozřejmě Hranice teď mají mladý manšaft, spoustu talentovaných hráčů, takže určitě jejich výkony porostou. My jsme hlavně rádi, že máme dva body a těšíme se na další zápas,“ doplnil trenér Jičína Petr Mašát.


  • Nejlepší střelci Hranic: D. Lefan 6, Brož 3, Plaček 3
  • Nejlepší střelci Jičína: Martin Kovařík 7, O. Šulc 5/1, Kastner 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/0 – 2/2
  • Vyloučení: 5:2
  • Rozhodčí: Kichner, Vacula

 

Naposled upraveno Úterý, 14 Září 2021 21:17
zpět na úvod