Sobota, 25 Září 2021 21:58

Házenkáři Zubří potvrdili svoji formu a nezaváhali ani na počtvrté

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 4. kolo

TJ Cement Hranice – HC Robe Zubří 21:30 (13:14)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Házenkáři Zubří potvrdili svoji formu a nezaváhali ani na počtvrté. V Hranicích sice vyhráli první poločas pouze o jeden gól, ve druhém ale svůj náskok navýšili a rozhodli o svém čtvrtém vítězství v sezóně. Stoprocentní bilancí se mohou po čtvrtém kole pochlubit již pouze Zubřané a Karviná, vzájemný zápas těchto týmů je na programu již v nejbližším kole.

O první gól se postaral Lukáš Mořkovský, v šesté minutě pak stejný hráč zvyšoval již na 4:0. Po suverénním úvodu ale přišla odpověď domácích, po dvou gólech vstřelili Janové Plaček a Zbránek a po deseti minutách bylo vyrovnáno. Hosté se dostali znovu do trháku po zásazích Bohdana Mizery a třígólové šňůře Tomáše Mičkala. Hranice se ale držely až do konce poločasu na dostřel, Luděk Piwko dvě minuty před koncem poločasu snižoval na 13:14, po jeho gólů byl navíc za předchozí faul „odměněn“ Lukáš Mořkovský červenou kartou. Bez důležitého střelce a pouze s jednobrankovým náskokem vstupovalo Zubří do druhého dějství, které ale zcela ovládlo. Gólové představení otevřel Ondřej Mika a po devíti minutách druhého poločasu si vzala domácí lavička po zásahu Davida Mazurka na 19:14 oddechový čas. Efekt neměl ale téměř žádný, za téměř dvacet minut vstřelili hráči Hranic pouze dva góly. Mezitím úspěšně pálil Miroslav Jurka, ze sedmimetrových hodů byl neomylný Tomáš Mičkal. Až za stavu 15:26 se domácím povedla krátká pasáž, dvakrát mířil přesně Matěj Oškera a po něm Radim Brož. V poslední minutě utkání Jan Zbránek už pouze kosmeticky upravil skóre na 21:30, což byl také konečný stav zápasu.

„Dneska můžu být spokojený alespoň s průběhem prvního poločasu. I když jsme měli špatný vstup a prohrávali 0:3, vrátili jsme se do hry takovou poctivou hrou z obranné činnosti, kde se nám podařilo zaskočit soupeře změněným systémem. Běžně hrajeme 0-6 a dnes jsme hráli 1-5, takový ten německý systém. Díky tomu jsme se dostali na dostřel a mohli jsme zúročit daleko víc příležitostí v postupném útoku,“ popisoval trenér Hranic Jaroslav Hudeček a k druhé půli dodal: „Vstup do druhého poločasu nám zase nevyšel. Soupeř se díky náskoku dostal do relativního klidu a už bylo vidět, že jsme se propadali hlavně v obraně. Trošičku nám docházely i síly a kupili jsme neskutečné technické chyby v postupném útoku. Zkoušeli jsme hru 7 na 6, ale bohužel náš tým je opravdu příliš mladý na to, aby byl schopný hrát tak kvalitně i druhý poločas jako ten první. Pro mě je přinejmenším krok vpřed, že jsme byli schopni konkurovat Zubří, které je momentálně na vítězné vlně a hraje velice dobře. Jsou tam kluci, kteří jsou individuálně velice schopní a navíc teď mají super mozek, mladého Miku, který řídí útok, což nám bohužel chybí. Byť dneska Piwko hrál na středním postu velice dobře, ale bohužel těch 60 minut je pro něj darda, to nezvládne, takže jsme museli prostřídávat.“

„Očekávali jsme, že se bude jednat o velmi těžký zápas, protože Hranice hrají v podstatě s každým soupeřem velmi dobrou házenou. Celý první poločas jsme se absolutně nedostali do hry a nefungovala nám hlavně obrana. Myslím, že tam jsme hodně ztráceli. Vynikající výkon podávali kluci z Hranic v obranné činnosti s brankářem, kde nám vychytali hodně dobrých tutovek, tedy big pointů,“ popisoval pohled z druhé strany trenér Zubří Peter Dávid. „V druhém poločase jsme si řekli, že půjdeme trpělivě, postavíme to přes obranu a někdy to zlomíme. Jelikož Hranice mívají problém v druhém poločase, věřili jsme, že tomu tak bude i dnes. Teď jsme rádi, že jsme to ovládli a dovedli do kontrolovaného konce. Takže vezeme body, ne daleko, ale vezeme. Momentálně jsme v laufu a těšíme se na následující velký domácí duel proti Karviné,“ dodal Dávid.


  • Nejlepší střelci Hranic: Piwko 5, Plaček 4/1, Zbránek 4
  • Nejlepší střelci Zubří: Mičkal 6/3, Jurka 5, Hybner 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/1 – 5/5
  • Vyloučení: 3:5. ČK: Mořkovský (ZUB)
  • Rozhodčí: Procházka Filip, Kremláček Petr

 

Naposled upraveno Úterý, 28 Září 2021 22:08
zpět na úvod