Neděle, 03 Říjen 2021 09:28

Bezproblémové vítězství a dva body získala Plzeň tentokrát na úkor Hranic

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 5. kolo

Talent tým Plzeňského kraje – TJ Cement Hranice 33:18 (17:10))

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Jediné nedělní utkání, které uzavřelo program pátého kola, mělo jasného favorita i vítěze. Házenkáři Talentu dali zapomenout na úvodní senzační prohru s Veselím a vezou se na vítězné vlně, bezproblémové vítězství a dva body získali tentokrát na úkor Hranic.

Hranice se zvučného soupeře nelekly, od druhé minuty byly o krok napřed a ještě v desáté minutě vedly o dva góly, na 5:3 zvyšoval Jan Zbránek. Házenkáři Talentu ale dokázali vyrovnat, Jan Stehlík dostal Plzeň do vedení o jeden gól, na 7:7 vyrovnal Jan Plaček. Po čtvrthodině hry si vzal trenér Petr Štochl oddychový čas, po kterém se jeho hráči dostali do obrátek. Milan Škvařil zvyšoval na 9:7, pět gólů v řadě pak vstřelil Petr Linhart a Plzeň pět minut před poločasovým hvizdem vedla 16:8. Z tempa už domácí hráči neslevili, Marek Korbel stanovil dvojnásobný rozdíl ve skóre, dvacet minut před koncem Jakub Šindelář zvyšoval na 25:12. Do střelecké listiny se zapsal také brankář plzeňského celku, Filip Herajt vstřelil jubilejní třicátý gól Plzně. V závěrečných minutách se prosadil v dresu Hranic Jan Plaček a Jiří Fišer, který snižoval na 18:32. Celé utkání zakončil Daniel Režnický.

„Nemůžeme čekat, že každého slabšího soupeře budeme válcovat od první minuty. To, že jsme měli utkání po čtvrthodině ve svých rukou, je v pořádku. Při time-outu jsme kluky nabádali, aby do toho šli s trošičku větší chutí a agresivitou. Při větším vedení jsme prostřídali sestavu, aby dostali šanci i hráči, kteří tolik nenastupují a ukázali nám, že je nestavíme právem. Měli by mít o motivaci postaráno,“ zhodnotil výkon svého týmu Petr Štochl, lodivod Plzně.

„My jsme neskutečně omladili mančaft a je to znát, i když vidím drobné zlepšení. Na tým, jako je Plzeň, jsme neměli. V úvodu nás možná malinko podcenili, překvapili jsme je důraznou obranou, dobře nám chytal gólman. Ale pak se projevila síla a zkušenost domácího mužstva. My jsme se o lepší výsledek připravili ukvapenou střelbou a vlastními chybami. Jako pozitivní vidím, že jsme v určitých fázích byli důstojným soupeřem a neprohráli jsme tady takovým rozdílem jako Maloměřice,“ hledal pozitiva trenér Hranic, Jaroslav Hudeček


  • Nejlepší střelci Plzně: Linhart 9, Šafránek 4, Korbel 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Pinkas 4, Plaček 4/1, Zbránek 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/2 – 2/1
  • Vyloučení: 4:4. (12:01:45)
  • Rozhodčí: Friedel, Kučerka

 

Naposled upraveno Pondělí, 04 Říjen 2021 09:45
zpět na úvod