Sobota, 09 Říjen 2021 17:40

Roli výrazného favorita začala Karviná plnit až ve druhém poločase

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 6. kolo

TJ Cement Hranice – HCB Karviná 21 : 30 (13:13)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

V sobotu ráno došlo na souboj prvního týmu s posledním, stoprocentní Karviná přijela na palubovku Hranic, které stále čekají na první body. Roli výrazného favorita začali hosté plnit až ve druhém poločase, do kabin šly v poločase týmy za nerozhodného stavu. Druhá třicetiminutovka měla ale jednoznačného vítěze.

Karviná šla po dvou a půl minutách hry do vedení díky trefě Nicolase Noworyty, následně odpověděl exkarvinský Jan Zbránek. Další karvinské góly přidával Vojtěch Patzel, svému týmu pomohl čtyřmi zásahy v řadě a po deseti minutách hry zvyšoval na 6:3. Hranice ale začaly na obdržené góly odpovídat stejnou mincí, Matyas Pinkas snížil po čtvrthodině hry na 6:8, o pár minut později byl Yevhen Rakatynets na konci třígólové série domácích a vyrovnával na 9:9. Hosty dostal znovu do vedení Jan Urbánski, načež domácí David Lefan otočil za pár minut na 12:10. Karviná dokázala ještě před koncem poločasu znovu překlopit skóre, do kabin šly ale oba týmy za remízového stavu. Domácí celek tak poprvé v celé sezóně neprohrál některý z poločasů. David Lefan na úvod druhé třicetiminutovky navázal na svůj střelecký výkon ze závěru prvního dějství a podruhé v utkání se postaral o tři zásahy svého týmu v řadě. Nedlouho poté ale přišla červená karta pro Jiřího Kozlovského, po které začala karvinská smršť. Na ní se znovu podílel především Vojtěch Patzel, který v zápase nastřílel 11 gólů. Jeho poslední trefa znamenala deset minut před koncem vedení Karviné 25:19. Takovou ztrátu už domácí tým nedohnal, naopak, v závěrečných minutách Karviná ještě navyšovala. Celé utkání uzavřel gólem brankář Karviné, Petr Mokroš. Baník zůstává před dalším důležitým zápasem na plném bodovém zisku, Hranice se o své první body musí znovu pokusit za týden.

„Využili jsme dnešní zápas ke zkoušení různých variant a kombinací hráčů na hřišti. Zároveň jsme chtěli pošetřit opory týmu, čekají nás teď tři těžké zápasy v rychlém sledu, a tak je třeba herní zátěž rozdělit mezi co nejvíc hráčů. Nakonec bych rád ještě poděkoval panu Schoberovi, že vytopili v Hranicích halu na 26 stupňů,“ uzavřel s úsměvem komentář Michal Brůna.

„Jsem spokojený, neříkám, že na sto procent, ale když Karviná nastoupila z počátku ve složení mladých hráčů, kteří toho tolik zatím neodehráli a mezi nimi byl nejzkušenější pouze Patzel, tak si myslím, že jsme hráli vyrovnanou partii. Potvrzují se mi má slova, že naši mladí hráči potřebují opravdu jenom čas, aby se herně zlepšovali, vyrostli a nekupili hloupé chyby. V druhé půli, kdy trenér hostů pan Brůna postavil základní sestavu, rozdíl mezi týmy začal být markantní, a to hlavně na postu spojek. Spojky jsou v tuto chvíli alfa omega naší hry, jelikož je nemáme tak kvalitní jako ostatní týmy. Jinak si nemyslím, že jsme odehráli špatné utkaní a hlavně diváci by mohli zhodnotit, že progres je tam znát a od prvního utkaní jsme udělali posun dopředu,“ řekl po utkání trenér Hranic Jaroslav Hudeček.


  • Nejlepší střelci Hranic: D. Lefan 9, Rakatyněc 4, Pinkas 3
  • Nejlepší střelci Karviné: V. Patzel 11/3, Solák 5, Urbański 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 0 – 3/3
  • Vyloučení: 5:1. ČK: Kozlovský (HRA)
  • Rozhodčí: Hanák, Pavlíček

 

Naposled upraveno Pondělí, 11 Říjen 2021 17:58
zpět na úvod